Translate

четвъртък, 25 октомври 2012 г.

Какво трябва да знаем, когато .....

http://www.zonacomfort.eu

Какво трябва да знаем, когато търсим фирма за интериорен дизайн?

Избирате фирма за интериорен дизайн за дома, магазина, офиса или заведението си? Как да изберете най-подходящата ?
         Разгледайте портфолиата на различни фирми за интериорен дизайн. Изберете тази, чиято работа ви се струва най-близо да вашия вкус и стил. Проведете предварителен разговор с дизайнери от фирмата, за да прецените дали няма да се стремят твърде много да ви натрапят своя собствен вкус.
 


 от BS Studio


Кажете директно какво искате. Ако това е подходящата фирма за интериорен дизайн , ще вземе предвид вашите желания и вкусове и ще разработва проекта си спрямо тях, а няма тепърва да ви превъзпитава и да налага собствените си дизайнерски разбирания. Все пак става въпрос за вашия дом, офис или магазин. 
 
          Договаряйте цената преди да е започната работа по проекта ви. Добрите фирми за интериорен дизайн могат да управляват целия проект и да координират работата на всички участници – архитект, тапицер, мебелист. Това в повечето случаи ви спестява разходи и време, защото професионалистите имат надеждни подизпълнители, с които да работят и познават пазара и цените.
 
         След като се запознае с вашите желания и нужди, фирмата за интериорен дизайн трябва да ви представи идеен проект. Професионалистите оглеждат помещенията, снимат ги, правят варианти за  максимално практично и удобно разпределение  на пространството. (Понякога това включва и премахване или създаване на стени и прегради.)
 
 


   от BS Studio


Обсъждате предложените варианти заедно и вие одобрявате един. Вече можете да минете към следващия етап – предложение за интериорен дизайн, което да включва и най-малките подробности: цвят на  стените и таваните, текстура, разположението на мебелите, какви ще бъдат те, видовете тъкани, които ще се използват, цветовете, разположение на осветителните тела и декорацията , тип декорация. В края на този етап трябва да получите 3D визуализация на помещенията така, както ще изглеждат, когато ги обзаведете в действителност.
 
 
         Приемате проекта и на този етап и фирмата за интериорен дизайн пристъпва към работния проект:
 
·         Схеми за ВИК и електроинсталация;
 
·         Чертежи за настилки;
 
·         Чертежи на тавана;
 
·         Чертежи за проектирането .
 
Когато всичко това е готово, вие сте го одобрили и подписали, вече може да се пристъпи към работа.

 

  от BS Studio

 
Поискайте от фирмата, която сте избрали, предварително да ви разясни начина си на работа и ако някой от етапите липсва, се замислете дали е подходящата за вас.  Добре е да поискатеда видите препоръки от клиенти, както и да прочетете отзиви за фирмата за интериорен дизайн в специализираните интернет форуми.

Няма коментари:

Публикуване на коментар