Translate

събота, 28 януари 2017 г.

Проект на интериор " ШОКОЛАД И МЛЯКО "



Предоставеният  ми за дизайнерско оформление апартамент се намира в новопостроена жилищна сграда  в квартал "Витоша". Желанието на младите  собственици бе да се направи нещо “хубаво и изчистено”, като се използват само даденостите  наархитектурата, без да се стига до сериозни преустройства и промяна на предназначението  на помещенията.  Разпределението-антре, което “прелива” в дневна с трапезария и кухня, три спални /основна за собствениците  и  две за гости/ и  две отделни  бани.






    


Процесът на проектиране започна със създаването на "душата" на всеки интериор- светлинно-цветовата среда.  В основата и заложих многокръгова,  интерактивна, управляема светлинна система, осигуряваща комфорт и уют в дома във всеки един момент от денонощието. За постигане на максимална ефективност реших да използвам различни типове осветление - насочващи се луни, вградени в гипсокартонения таван; луни за работно осветление над кухненския плот; стенни аплици, излъчващи светлинни струи нагоре и надолу; функционални пендели, внасящи  допълнителна естетика в интериорното пространство, и настолни лампи, обособяващи интимните кътове за релакс. В основната спалня-шоколад и мляко и за оптическо “разширяване” на обема
на помещението-много огледала, ориентирани така, че да не пречат на уединението и уюта на обитателите.




Решение с “разиграване” обемите на окачения таван, вграждането на подходящо осветление и хармоничното нюансиране  и контраст на тоновете на мебелите и стенните и подовите покрития.
Трябваше да се намери оптимален цветови вариант и по отношение на монтираната от строителя дограма на прозорците и балконската врата. Суровата им белота  беше туширана с помощта на екраниращия текстил на завесите.
Трите водещи изисквания при дизайнерското оформяне на интериора целяха постигането на атмосфера, наситена с максимално удобство, уют и релакс.



Мебелите са изцяло българско производство, правени по поръчка. Спряхме се на няколко добри наши фирми заради високото качество на използваните материали и прецизната изработка на изделията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар