Translate

понеделник, 1 юли 2013 г.

Ролята на прозорците в интериора

http://www.zonacomfort.eu/bg/news/10046/rolqta-na-prozorcite-v-interiora

Няколко малки тайни, свързани с психологията на пространството и интериора, от BS студио за интериорен дизайн.

Защо е хубаво да наемете интериорен дизайнер или студио за интериорен дизайн, които да работят съвместно с архитекта? Защото така те могат да създадат пространство и интериор, които напълно да отговарят на вашия характер. Това ще ви помогне да се чувствате максимално спокойни, продуктивни и щастливи. Не подценявайте психологията на интериора и психологията на пространството и обръщайте специално внимание на детайлите.
Например, според наблюденията на екипа на BS студио , в повечето случаи хората дори не се сещат, че могат да поискат прозорци с по-нестандартна форма.
Замислете се – прозорците са очите на дома. През тях трябва да влиза достатъчно количество естествена светлина. А и вероятно под някой от тях ще сложите вашето кресло за четене или масичка за кафе, така че вие да можете да наблюдавате света навън. Затова и формата на прозорците е важна. Можете да поискате от архитекта и интериорния дизайнер да направят прозорци с форма на арка например. Тя има няколко символни значения и едно съвсем практично:
  •  символ е на късмет и на небето;
  • в Китай с арка се означава мястото на преминаване на слънцето;
  • извитата горна част на прозореца предпазва от зли духове у дома;
  • обикновено прозорците с арка са по-високи и през тях влиза повече светлина.
Ако искате да промените формата на прозорците в дома, в който живеете в момента, потърсете помощ от студио за интериорен дизайн. Има различни трикове, с които да се направи това без да се налага разбиване и престрояване – плат, цветове, креативни идеи за интериорна и за външната фасада.
Екипът на BS студио винаги препоръчва и вътрешни прозорци – между помещенията. Ако някоя стая няма прозорец или той е твърде малък, добре е да се помисли за междинен, през който да влиза все пак някаква светлина. Специалистите ще преценят каква трябва да е формата му, къде може да се направи и колко да е голям. Но наличието на прозорец, дори да гледа към другата стая, определено е решение, което отваря пространството и действа успокояващо на психиката.
BS студио ви препоръчва да се консултирате с интериорен дизайнер, дори и да не го наемете да свърши всичко вместо вас. Това е най-ефективният начин да създадете итериор, в който да се чувствате добре.

Няма коментари:

Публикуване на коментар